OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN İLK PİLOTLARINDAN OLAN BOYABATLI TAYYARECİ NURİ BEY ANISINA İLÇEDE YAPILAN PARK, VATANDAŞLARIN İLGİ ODAĞI OLUYOR. SİNOP’UN BOYABAT İLÇESİ’NDE BELEDİYE BAŞKANI ŞEFİK ÇAKICI, 9 ARALIK 2014’TE OSMANLI’NIN İLK PİLOTLARINDAN BOYABATLI TAYYARECİ NURİ BEY ANISINA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NDAN F-4 SAVAŞ UÇAĞI ALIP, İLÇE MERKEZİNE YERLEŞTİRDİ. 1890 YILINDA BOYABAT’TA DOĞAN VE TÜRKİYE’DE İLK KEZ 1600 METREYE YÜKSELMİŞ VE 240 KİLOMETRE HAVA YOLCULUĞUNU KESİNTİSİZ GERÇEKLEŞTİRMİŞ HAVA SUBAYI OLAN TAYYARECİ NURİ BEY ANISINA ALINAN F-4 SAVAŞ UÇAĞI VE PARK İLÇEYE HER GEÇEN GÜN DEĞER KATTI.
Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk pilotlarından olan Boyabatlı Tayyareci Nuri Bey anısına ilçede yapılan park, vatandaşların ilgi odağı oluyor.
Sinop’un Boyabat ilçesinde Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, 9 Aralık 2014’te Osmanlı’nın ilk pilotlarından Boyabatlı Tayyareci Nuri Bey anısına Genelkurmay Başkanlığı’ndan F-4 savaş uçağı alıp, ilçe merkezine yerleştirdi. 1890 yılında Boyabat’ta doğan ve Türkiye’de ilk kez 1600 metreye yükselmiş ve 240 kilometre hava yolculuğunu kesintisiz gerçekleştirmiş hava subayı olan Tayyareci Nuri Bey anısına alınan F-4 savaş uçağı ve park ilçeye her geçen gün değer kattı.
Yerli ve yabancı birçok vatandaşın uğrak yeri olan park, 7’den 70’e herkesin dikkatini çekiyor. Bazı vatandaşlar parkta oturup, temiz havanın tadını çıkartırken, alışverişten dönen bazı vatandaşlar da Tayyareci Nuri Bey anıtı ve F-4 uçağına bakarak dinleniyorlar.
Parkta ayrıca bazı bölgelerde eski ağaç kütüklerinin içine yerleştirilmiş kütüphaneler de bulunuyor. “Bu ağacın meyvesi kitaptır” yazan mini kütüphanelerde vatandaşların dinlenirken okuması için kitaplar bulunuyor. Vatandaşlar okudukları kitabı daha sonradan tekrar ağacın içine bırakıyor. İsteyen vatanlar ağaç içindeki raflara kitap bırakabiliyorlar.
Öte yandan parkta dikkat çeken bir diğer unsur ise geri dönüşüm basket potası. Boyabat Belediyesi tarafından parka yerleştirilen ve üstünde “Geleceğini çöpe atma, pet şişeyi potaya at” yazıyor. Potaya basket atılan pet şişe ve diğer geri dönüşebilecek ürünler, potanın altında bulunan hazneye düşüyor. Geri dönüşüm maddeleri daha sonra belediye yetkilileri tarafından toplanarak, milli ekonomiye kazandırılıyor.