DOLAR
35,1541
EURO
36,5542
ALTIN
2.966,83
BIST
9.830,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
8°C
Ankara
8°C
Açık
Perşembe Açık
8°C
Cuma Çok Bulutlu
7°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
5°C
Pazar Az Bulutlu
7°C

Gemlik Körfezi’nde müsilaj temizliği

GEMLİK BELEDİYESİ, BİR SÜREDİR MARMARA DENİZİ’NDE ETKİSİNİ SÜRDÜREN VE GEMLİK KÖRFEZİ’NDE YENİDEN GÖRÜLMEYE BAŞLAYAN DENİZ SALYASINA KARŞI TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

Gemlik Körfezi’nde müsilaj temizliği
15.05.2021
A+
A-

Gemlik Belediyesi, bir süredir Marmara Denizi’nde etkisini sürdüren ve Gemlik Körfezi’nde yeniden görülmeye başlayan deniz salyasına karşı temizlik çalışmalarına başladı.

Gemlik Belediyesi tarafından hazırlanan deniz yüzeyi temizlik araçları, körfezde temizlik çalışmalarına başladı. Çalışmalara Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da katıldı. Gün içinde körfezde temizliğe devam eden tekneler, tonlarca salya topladı. Toplanan salyalar vidanjörler ile çekilerek döküm sahalarına götürüldü. Çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.

Temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Marmara Denizi’ni yıllardır foseptik çukuru gibi kullanılması, böyle bir duruma sebebiyet vermiştir” dedi.

Başkan Sertaslan: “Bir damla suyu arıtmadan bırakmamalıyız”

Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Denizde azot ve fosfor seviyesinde ortaya çıkan aşırı yükselme bu organizmanın yaşam alanı bulmasına sebep oluyor. Gördüğümüzde rahatsız oluyoruz ama asıl sorun görülmeyen kısımda, denizin altında. Çoğalmaya devam ediyor. Gördüklerimiz onun ölüp deniz yüzeyine çıkmış hali. Deniz yüzeyini temizleyen teknemiz ile ölüp yüzeye çıkan bu organizmayı alıyoruz. Topladığımız atıklar da bertaraf tesisine gidecek. İyice donmadan yaptığımız da yeteri kadar etkili değil ama ne yapsak kardır. Bunun deniz tabanına çökmesine engel olacağız ve balıkların daha az etkilenmesi için gayret göstereceğiz. Bir kez daha duyurmak istiyorum. Marmara Denizi’ni bizler bu hale getirdik. Bunun sorumluları, atıklarını arıtmadan körfeze salanlar ve ses çıkarmayanlardır. Umarız, doğa kendini yenilemek için elinden geleni yapacaktır. Marmara Denizi’ne kıyısı olan bütün belediyelere seslenmek istiyorum. Bir damla suyu arıtmadan Marmara Denizi’ne bırakmayın”