DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Ot ve dal atıkları gübreye dönüşüyor

İZMİT BELEDİYESİ, BELEDİYE EKİPLERİNİN VE VATANDAŞLARIN ARAZİLERDEN TOPLADIĞI ATIKLARI KURULAN TESİSTE GÜBREYE DÖNÜŞTÜRÜYOR.

Ot ve dal atıkları gübreye dönüşüyor
17.05.2021
A+
A-

İzmit Belediyesi, belediye ekiplerinin ve vatandaşların arazilerden topladığı atıkları kurulan tesiste gübreye dönüştürüyor.

İzmit Belediyesi, Durhasan Köyü Lavanta Bahçesi içerisinde oluşturduğu kompost alanında üretime devam ediyor. Vatandaşlar ve belediye ekipleri tarafından arazilerden toplanan atıklar, kompost üretim alanına getirilerek gübreye dönüştürülüyor.

“Tasarruf ediyoruz”

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bakım, Onarım ve Fidanlık Birim Sorumlusu Abdullah Kalkan, bu dönüşümle tasarruf sağlandığını belirterek, “Vatandaşın ve kendimizin yaptığı budamadan sonra arazide kalan dalları stok alanında topluyor, ibreli ve ibresiz olarak ayı ayrı öğütüyoruz. İbresiz olan kısmı araziden kendi biçtiğimiz otları ve yeşil örtüyü karıştırarak buraya getirip kompost üretimi yapıyoruz. Birinci etabımızı tamamlamak üzereyiz. İlk grupta yaklaşık 60 ton kompost gübre elde ettik. Periyodik olarak bunun karışımını yapıyoruz. Son ürün olarak inceltip, eleyip, gerekli tahlilleri yaptıktan sonra kendi ihtiyacımız olan alanlarda kullanacağız. Bu uygulama sıfır atık kapsamına da giriyor. Ne dal artığı, ne de ot artığı çöpe gitmiyor, yüzde yüz geri dönüşüyor. Bu geri dönüşümden elde edilen ürünler de kendi ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Bu sayede hem dışarıdan gübre almamış, hem tasarruf etmiş, hem de sıfır atık kampanyasını desteklemiş oluyoruz” dedi.