DOLAR
35,3421
EURO
36,7112
ALTIN
2.953,06
BIST
9.889,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
6°C
Ankara
6°C
Açık
Salı Açık
7°C
Çarşamba Açık
8°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
7°C
Cuma Az Bulutlu
8°C

ASÜ Rektörü Şahin: “Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu insani bir sorumluluktur”

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ (ASÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. YUSUF ŞAHİN, SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARININ REHABİLİTASYONU KONUSUNDAKİ İŞ BİRLİKLERİNİ GENİŞLETTİKLERİNİ VE İNSANİ BİR SORUMLULUK OLARAK GÖRDÜKLERİ BU HUSUSA DAİR STANDARTLARI YÜKSELTMEYİ AMAÇLADIKLARINI SÖYLEDİ.

ASÜ Rektörü Şahin: “Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu insani bir sorumluluktur”
09.06.2021
A+
A-

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusundaki iş birliklerini genişlettiklerini ve insani bir sorumluluk olarak gördükleri bu hususa dair standartları yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

ASÜ ile Ortaköy Belediyesi arasında “Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Hizmet Protokolü” imzalandı. Törende kısa bir açıklama yapan Rektör Şahin, Üniversitenin, sorumluluk alanına giren her alanda olduğu gibi sokak hayvanları konusunda da üzerine düşeni yerine getirme gayretinde olduğunu belirtti. Şehrin paydaşları arasında güzel iş birliği örneklerinden birisinin daha gerçekleştirildiğine dikkat çeken Şahin, “Sahipsiz hayvanların bazen kötü muamelelerle karşılaştığına şahit oluyoruz. Bunların önüne geçmek adına kanuni bir takım düzenlemeler ve yenilikler de yapılıyor. Biz bu konunun insani bir sorumluluk olduğu kanaatindeyiz. İmzaladığımız protokol, şehirde sokak hayvanlarına dair yapılan çalışmaların standardını yükseltme adına da son derece önemlidir. Çalışmanın hayata geçmesine katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir ise ilçede hayvan barınağına dair çalışmayı tamamladıklarını, 8 bin metrekarenin üzerinde bir alana sahip olan barınakta tam zamanlı bir veteriner hekimin görev yapacağını belirtti.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz da törende kısa bir açıklama yaparak, ASÜ Hayvan Hastanesi’nde yürütülen çalışmalara değindi. Yaklaşık altı aydır hastanenin hizmette olduğunu ve bu süre içerisinde 500 hayvanın çeşitli türden tedavilerinin yapıldığını anlatan Darılmaz, “Bu hayvanların yaklaşık beşte biri, belediyeler başta olmak üzere, kamu kurumları tarafından hastanemize getirildi. İmzaladığımız bu yeni protokolle birlikte çalışma alanımızı biraz daha genişletmiş olacağız. İlk etapta sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması süreci yönetilecek, daha sonra ise protokol genişletilerek farklı çalışmalar yapılacak” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Şahin ve Ortaköy Belediye Başkanı Özdemir, hazırlanan protokol metnini imzaladı.